Etäyhteyksillä liiketoiminta uudelle tasolle

Edukai Oy:n etäpalveluliiketoiminnan taustalla on 2,5 vuotinen hanke ”Koulutuksesta Kainuun vientituote”, paremmin tunnettu nimellä ”Hattrick”. Tämän onnistuneen hankkeen jatkumoksi muodostui Edukai Remote Services, joka jatkaa menetelmien ja toimintatapojen kehittämistä sekä myyntiä ja markkinointia eri aloilla toimiville asiakkaille.

ERS Asiakasprosessi

Edukai Remote Services asiakasprosessi auttaa löytämään juuri oikeat, asiakkaan tarpeiden mukaiset ratkaisut. Osaamme tehokkaasti yhdistää halutut etäohjelmistot ja erilaiset laitteet helposti toimivaksi, asiakkaan näköiseksi kokonaisuudeksi. Näin asiakkailtamme säästyy resursseja varsinaiseen ydinliiketoimintaan.

Tekninen tuki

Tekninen on-line tuki on saatavilla sinne, missä sitä reaaliaikaisesti tarvitaan. Esimerkiksi maastossa koneella oleva mekaanikko voi saada koko ajan omalta organisaatioltaan on-line tukea, tukimateriaalia sekä muuta asiaan liittyvää informaatiota. Materiaalia voidaan lähettää ”livenä” myös toiseen suuntaan, maastosta koneelta tekniseen tukeen. Määrättyjä laitteita käyttäen tekninen tuki näkee koko ajan saman minkä mekaanikkokin, ja samaan aikaan teknisen tuen näytölle voidaan yhdistää vaikkapa yleismittarin tai lämpökameran näyttö. Nykyaikaisiin koneisiin tai testereihin voidaan muodostaa suora etäyhteys, jolloin koneen diagnostiikka ja tarvittavat säädöt voidaan tehdä etänä yhtä helposti kuin oltaisiin fyysisesti koneella.

Koulutus ja arviointi

Koulutusta voidaan toteuttaa mihin päin maailmaa tahansa. Opettaja voi olla esimerkiksi Suomessa, mutta opiskelijat ympäri Eurooppaa, jolloin jo pelkästään matkustus-, majoitus-, sekä työtuntikustannusten kautta tuleva säästö on huomattava. Koulutustapahtumat käytännön harjoituksineen saadaan tallennettua ja jaettua tallenne jälkeenpäin osallistujille. Enää ei tarvitse lentää ja majoittua viikoksi koulutuksiin, ja tehdä sitä ennen järjestelyjä, jotka työllistävät nekin ihan kiitettävästi.

Erityisen tehokasta on näyttöjen arvioiminen etänä. Samaa näyttötilannetta saadaan kuvaamaan useita kameroita ja koko tapahtuma tallennettua, niin lopputulos on kaikkien kannalta erittäin laadukas.